Flickr Facebook instagram-ico

Change language:

Blide damer klar for fottur i Flåm utenfor Fretheim Hotel

Vi tar sikkerheten til våre gjester, ansatte og dyr på største alvor, og oppfordrer derfor alle våre gjester til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger. Det gjelder for eksempel å være nøye med hygiene, avstand til andre gjester og bruke håndsprit/antibac.

Vi har iverksatt en rekke tiltak for å sikre både gjester og ansatte i den spesielle situasjon vi er i. Nå er det viktig at alle følger disse anbefalingene og sørger for at alle får en trygg og god opplevelse her i Flåm. La oss alle ta ansvar for god stemning og støtte hverandre slik at dette går over all forventing.

Smitteverntiltak på våre attraksjoner og aktiviteter

Vi tar samfunnsansvar og arbeider aktivt med å sikre smittevern og hygienetiltak for å overholde krav fra myndighetene og tilrådinger fra Helsedirektoratet. Vi halverer for eksempel passasjerkapasitet på Flåmsbana, båter, busser og andre attraksjoner slik at vi har nok areal for å kunne gjennomføre forsvarlig smittevern.

Når det gjelder egne smitteverntiltak i regi av Flåm Utvikling, både om bord på Flåmsbana og på Flåm stasjon, i kundesenter og for annet publikumsareal så gjelder beskrivelse som nedenfor:

Tiltak for å redusere smitte er i hovedsak godt reinhald over alt, og at alle har god handhygiene. Til vask benyttes mikrofiberkluter. Restfuktigheten fra ein sentrifugetørr mikrofiberklut er effektivt mot fjerning av bakterier, sjølv uten såpe.

 • I Vrimlehallen og Kundesenteret blir gulv vasket med maskin, og alle overflater blir vasket med mikrofiberklut. Har økt fokus på reingjering av kontaktflater og her behandler me utvalgte flater med Barriertech Sanitiser, eitt langtidsvirkende desinfiseringsmiddel som dreper bakterier, sopp, mugg, alger og inaktiverer virus etter behandling. Om ein person med virus tar på behandlet område vil virus bli inaktivert,  denne behandlinga gjer me ca ein gong pr veke. Om ein vaskar på flater som er behandlet med Barriertech Sanitiser må ein rekne med at effekten avtar og den har ikkje lenger like lang virketid.   I tilleg er det satt opp fleire stativ med handdesinfisering i Vrimlehall og Kundesenter som gjester kan bruke.
 • Offentlege toalett blir vasket dagleg med sanitærreingjeringsmiddel, i tillegg bruker me desinfiseringsmiddel på utvalgte kontaktflater.  Me har for tiden stengt av deler av toaletta for å minimere områder som treng grundig vask/desinfisering, blir gjort vurderinger om det skal åpnest opp meir om trafikken tar seg opp igjen, men slik det er no så går det an å holde deler stengt.
 • I ansatteavdelingane på stasjonen har alle fått ansvar for reingjering/desinfisering av sine eigne arbeidsområder, me bruker her Antibac våtsevietter for overflater.
 • På tog vaskar me som vanleg dagleg, men har her også økt fokus på kontaktflater, i tillegg brukar me Barriertech Sanitiser på utvalgte kontaktflater.
 • I personalboligen for togansatte har me også dagleg reinhald når boligen har vert brukt, samt me brukar Barriertech på dørhandtak.
 • Ellers er dørene inn til ansatteavdelingane på stasjonen låst for å hindre unødvendig besøk, antallet folk på jobb er redusert til eitt minimum, den som kan har heimekontor,  samt det er hengt opp plakater med info frå Helsedirektoratet ved inngangsdører på stasjon og i tog.

Fretheim Hotel sine smitteverntiltak kan du lese mer om her: "Det er trygt å være gjest på Fretheim"

Vilkår for reiser reservert etter 05. mai 2020


Kilde: www.visitnorway.no | Oppdatert 20. august

Generell informasjon om koronaviruset på reise i Norge

Du kan reise på ferie i Norge, så lenge du følger smittevernreglene og de til enhver tid gjeldende retningslinjer fra lokale og nasjonale myndigheter.

Vær oppmerksom på at oppdateringer av reiseråd og retningslinjer, både nasjonalt og lokalt, kan skje på kort varsel. Dette gjelder også ved eventuelle lokale smitteutbrudd. Reisende må derfor holde seg oppdatert og ta hensyn til lokale forhold under reiser i Norge.

Regjeringen anbefaler nordmenn å unngå unødvendige utenlandsreiser. Er du likevel nødt til å reise utenlands, finner du en liste over land du kan reise til uten å måtte i karantene ved hjemkomst på Folkehelseinstituttets nettsted (fhi.no). Listen vil oppdateres minst hver 14. dag. Her finner du også informasjon og råd om hvordan du skal forholde deg til koronaviruset og reising i Norge.

For flere reiseråd og offisiell informasjon fra helsemyndighetene, se helsenorge.no.

For mer detaljert informasjon om hvem som kan reise inn i Norge fra andre land og regioner, og under hvilke karantenebetingelser, se Utlendingsdirektoratets nettsider, udi.no.

Viktig informasjon fra regjeringen om nye tiltak og råd for norske reisende finner du på regjeringen.no.

Reise innenlands – smittevern

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets nye råd for fritidsreiser gjelder fra 15. juli 2020 og inntil videre. Når det nå åpnes for mer bevegelsesfrihet, er det viktig å huske at alle har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning.

 • Planlegg reisen med tanke på å unngå smittespredning mellom steder. Prøv å unngå steder der det er et stort antall mennesker.
 • Reiser der du stort sett er sammen med egne familiemedlemmer eller andre du allerede ville vært i kontakt med på hjemstedet, utgjør mindre smitterisiko for både deg selv og andre.
 • Ved utendørs aktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må du etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre ditt fornødne i naturen, ikke forsøple og huske bålforbudet.
 • Du kan dra på camping, gårdsferie og andre typer opplevelsesferie, så lenge du følger generelle smitteverntiltak.
 • Ved bading i fersk- eller saltvann er det ingen risiko for å bli smittet med covid-19 fra badevannet. Det er derimot viktig å huske på de generelle hygienerådene og avstandsoppfordringen. Prøv å finne strender og badeplasser hvor det ikke er for mange andre.
 • Unngå kollektivtransport når det er mulig. Fra og med 17. august og 14 dager fram, anbefaler myndighetene at reisende med kollektivtrafikk i, til og fra Oslo og bo- og arbeidsregion Indre Østfold (Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvedt og Marker) bruker munnbind der en ikke kan opprettholde én meters avstand.
 • Betal med kort fremfor kontanter for å redusere smittespredning. Vær også oppmerksom på at noen steder ikke tar imot kontanter i det hele tatt.
 • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre.
 • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.

Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like viktige ved fritidsreise som hjemme.

 • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
 • Vask hendene ofte med såpe og vann, eller benytt alkoholbasert hånddesinfeksjon.
 • Hold minst 1 meter avstand til de du ikke bor sammen med.

 

Nettstedskart