Flickr Facebook instagram-ico

Change language:

  • Vinter skitur
  • Lærer og elev
  • Vinter offpist

Vi har skreddersydd en Aurlandsdalen «all inclusive» pakke som inkluderer 2 overnattinger, frokost, middag basert på sesongens råvarer, selvsmurt nistepakke/fylt termos, afterhike med lokalt brygg og spekemats tallerken etter endt tur.

Priser fra kr. 3195,- pr person

Bestill her

For gruppe bestilling (mer enn 9 personer) send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Om Aurlandsdalen

Man kan gå den fantastiske Aurlandsdalen på egenhånd, eller sammen med en kunnskapsrik og lokalkjent bygdevert. Turen starter på Østerbø som ligger ca 820 m.o.h og går helt ned til Vassbygdi som ligger 68 m.o.h. Dette er den nederste delen av en gammel driftsvei mellom øst og vest, og veien går gjennom et gammelt kulturlandskap omgitt av storslagen natur! Her finner en blant annet 470 ulike planteslag, gårder, elver, fosser og morsomme stedsnavn med artige historier som bakgrunn.

Det bodde folk på gårdene i dalen hele året fram til begynnelsen av 1900 tallet. Senere har disse gårdene blitt brukt som støler, slik det er på for eksempel Sinjarheim den dag i dag. Denne gården er restaurert i samarbeid med fortidsminneforeningen og er i dag et levende kulturminne, der den økologiske jordbruksskolen i Aurland har stølsdrift. På Sinjarheim kan en få omvisning.

På turen ned Aurlandsdalen deler stien seg på et punkt i to. Her kan en velge om en vil gå om Bjørnestigen, eller den enklere traseen nedenfor. Bjørnestigen er perlen i dalen med en fantastisk utsikt! Veien fra toppen av Bjørnestigen og ned er bratt, så dersom en har høydeskrekk kan det være godt at det er en alternativ vei. En passerer og Vetlehelvete, et av naturens kunstverk i form av en kjempestor jettegryte. Ingen vet hvor dypt ned forma går, fordi gryta er fyllt med vann. Stemninga når sollyset får spille i det mørke vannet og den kirkelige akustikken får en til å føle seg som i en liten katedral.

Aurlandsdalen er en usedvanlig vakker fottur som bare må oppleves!

For å komme seg til Østerbø tar en buss fra Flåm Stasjon, og det går buss tilbake fra Vassbygdi til Flåm.

Varighet: 6 - 8 timer
Sesong: juni - september

 

Nettstedskart